Foto: Promo / BDPU ponedeljak, 4. aprila igraćemo 210. predstavu „Let iznad kukavičjeg gnezda“ i posle 17 godina, prvu bez Marka Živića, rekao je Jug Radivojević, direktor Beogradskog dramskog pozorišta na konferenciji za medije.
Marko Živić bi 4. aprila napunio 50 godina, a istog dana se navršava i šest meseci od kada nas je glumac prerano napustio. Predstava će u BDP-u biti izvedena i 5. i 6. aprila, i igraće se i dalje, u znak sećanja na Živića.
– Uvek sam verovao da je umetnost više od života, kao i film, a posebno pozorište. Ova naša predstava i sve što se događa sa njom možda najbolje to potvrđuje, kazao je Dragan Bjelogrlić, glumac i reditelj i dodao da su, „igrajući ovu predstavu ostali bez Milorada Mandića Mande, Borisa Komnenića, bez Feđe Stojanovića, na kraju i bez Marka Živića.
– Svaki put kada bi se to desilo, mislili smo da je u pitanju prirodan kraj izviđenja, a onda na želju publike i našeg unutrašnjeg osećaja, imali smo potrebu da „Let“ treba da igramo i dalje, kazao..Original Article