TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je u saradnji sa PU za grad Beograd uhapsilo osumnjičene – saizvršioce A.N. (33) i M.P. (33) zbog razbojništva i D.N. (24) koji je pomogao osumnjičenima u izvršenju krivičnog dela na štetu O.B.

У ТУЖИЛАШТВУ САСЛУШАНИ ПЉАЧКАШИ ИЗ ЗЕМУНА: Двојица се бранила ћутањем, трећи саучесник све признао

Foto: Printskrin/Instagram

A.N je 25.marta u Zemunu upotrebnom sile prema oštećenom od njega oduzeo sportsku torbu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 1.380.000 dinara, u nameri da takvim prisvajanjem pribavi sebi, M.P. i D.N. protivpravnu imovinsku korist.

Po instrukcijama M.P. onda je A.N., obučen u uniformu „Glovo“ dostavljača sačekao oštećenog na lokaciji za koju je znao da će proći.

Kada je A.N. ugledao oštećenog, pritrčao mu je i udario ga pesnicom u predelu lica, iz ruke mu istrgao torbu sa novcem, nakon čega je D.N. dovezao kamionet na početku Batajničkog druma, u koji je A.N. ubacio torbu sa logom „Glovo“ u koju je ubacio oduzeti novac i bicikl kojim se dovezao.

D.N. je novac kamionom prevezao u park gde je torbu sa novcem predao M.P., a on mu je kao nagradu dao iznos od 18.000 dinara za izvršeni transport para.

Osumnjičeni A.N. i M.P. su se branili ćutanjem, dok je D.N. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela.

Imajući u vidu da je potrebno obezbediti nesmetano vođenje krivičnog postupka, te da su A.N. i M.P. ranije osuđivani, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je sudu predlog da prema A.N. i M.P. odredi pritvor, koji je rešenjem i određen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst