U Srbiju stiže 20 doza ruske vakcine na laboratorijsku kontrolu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas na video-konferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim, a tom prilikom ruski učesnici obavestili su srpsku stranu o tome dokle se stiglo sa masovnom proizvodnjom u Rusiji vakcine „Sputnik V“.

Vakcina, ilustracija / Foto: John Cairns, University of Oxford via AP
Vakcina, ilustracija / Foto: John Cairns, University of Oxford via AP

Kako je saopštila Vlada, Manturov je potvrdio da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu u količini od 20 doza stići u Srbiju do kraja ove sedmice.

Brnabić je rekla da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom Republike, radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku.

Ona je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Premijerka je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida, prenosi Vlada Srbije.

Na današnjoj videokonferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji A.A. Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, „NICЭM im. N.F. Gamalei“ i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article