U Srbiju dopremljeno 50.000 ruskih vakcina Sputnjik V

Kontigent od 50.000 ruskih vakcina Sputnjik V dopremljen je jutros na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Vakcine Sputnjik V, Foto: Vlada Srbije
Vakcine Sputnjik V, Foto: Vlada Srbije

Utovaru vakcina u Moskvi prisustvovao je ministar za inovacije i tenološki razvoj Nenad Popović koji je ocenio da je dostava cepiva protiv koronavirusa "najčvršći dokaz bratskih odnosa dve zemlje".

"Nijedna zemlja u Evropi nije dobila ovoliko vakcina iz Rusije koliko je dobila Srbija. U ovom trenutku, kada se i sama Rusija suočava sa poteškoćama da distribuira dovoljno vakcina po svojim regionima, ona pomaže bratskoj Srbiji i šalje vakcine kada su nam najpotrebnije", naveo je ministar, a preneo njegov kabinet.

Ocenio je da ukoliko nastavi imunizaciju trenutnim tempom, Srbija može "prva da pobedi pandemiju, da nastavi da jača ekonomiju i privlači investicije, i da učvrsti ulogu ekonomskog lidera u ovom delu Evrope".

Po dopremanju na aerodrom Nikola Tesla, vakcine su transportovane u Institut Torlak odakle će biti distribuirane centrima za vakcinaciju širom Srbije.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article