U Srbiji još 34 žrtve koronavirusa, 2.583 novozaražene osobe

U poslednja 24 sata preminule su 34 osobe od posledica zaraze korona virusom u Srbiji, čime je ukupan broj smrti povećan na 5.954, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Vakcinacija protiv koronavirusa u Beogradu Foto: Srđan Ilić
Vakcinacija protiv koronavirusa u Beogradu Foto: Srđan Ilić

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, registrovana su 2.583 slučaja zaraze, dok je testirano 12.099 osoba.

Na respiratorima je 228 pacijenata, a hospitalizovano je 7.011 osoba.

Procenat smrtnosti je 0,9 odsto.

U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno 660.299 slučajeva infekcije, a testirano je 3.673.249 osoba.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare zaraženo 246 korisnika i 258 zaposlenih

Na današnji dana u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo korona virusa potvrdjeno je kod 246 korisnika i 258 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja.

Ukupno je izlečeno 5.629 korisnika ustanova socijalne zaštite i 2.740 zaposlenih u tim ustanovama, navodi se u saopštenju.

"Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo: Veliki odziv zaposlenih u turističkom sektoru za vakcinaciju

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je zadovoljna odzivom zaposlenih u ugostiteljsko-turističkom sektoru za imunizaciju protiv kovid-19.

Prema podacima Udruženje hotelijera i restoratera Srbije (HORES) do sada je više od 90 odsto onih koji su izrazili interesovanje za imunizaciju vakcinisano, a očekuje se da do kraja aprila više od 50 odsto svih zaposlenih u ugostiteljstvu bude vakcinisano protiv korona virusa.

"Ovakav trend značajno će doprineti poboljšanju epidemiološke situacije, zaštiti zdravlja zaposlenih i gostiju i daljem ublažavanju epidemioloških mera i ekonomskom oporavku, ali i podizanju imidža našeg turističkog sektora na medjunarodnoj sceni", smatra Matić.

Na inicijativu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, zaposlenima u ugostiteljsko-turističkom sektoru omogućena prioritetna vakcinacija prilikom prijave putem portala eUprave.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article