U Srbiji danas i sutra vakcinacija privrednika iz nekoliko zemalja regiona

Pre 49min

U Beogradu i Nišu će danas i sutra biti organizovana vakcinacija privrednika i zaposlenih iz regiona, a za tu namenu 10.000 doza vakcina obezbedila je Privredna komora Srbije u saradnji s Vladom Srbije.

Vakcinacija AstraZeneka, Beogradski sajam / Foto: Srđan Ilić
Vakcinacija AstraZeneka, Beogradski sajam / Foto: Srđan Ilić

Akciju imunizacije privrednika i njihovih zaposlenih iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i s Kosova organizuje Кomorski investicioni forum Zapadnog Balkana-КIF ZB6.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež rekao je danas da je na spisku za vakcinaciju u Beogradu i Nišu 7.500 privrednika iz regiona, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da to neće uticati na proces vakcinacije u Srbiji.

Najveći broj prijavljenih privrednika je iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore, naveo je predsednik PKS u novobeogradskom Belekspo centru, gde je organizovana vakcinacija privrednika iz regiona.

Danas i sutra u Nišu će biti organizovana vakcinacija privrednika iz Severne Makedonije.

Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan rekao je za RTS da sz grupe iz Severne Makedonije već počele da dolaze i da je obezbeđeno 1.600 vakcina AstraZeneka.

"Oni imaju policijski čas od 10 sati, tako da do tada moraju da se vrate. Vakcinacija je već počela, radi se na 10 mesta, tako da mislim da ćemo veoma brzo i korektno odraditi ceo posao", rekao je Jerkan.

RTCG navodi da je iz Privredne komore Crne Gore saopšteno Pobjedi da si u Beogradu danas i sutra trebalo da se vakciniše i 250 crnogorskih privrednika, koji su se juče do 10 sati prijavili PKCG.

U Beogradu će biti vakcinisani i privrednici iz Republike Srpske, prenosi RTRS, navodeći da su se na poziv Privredne komore Republike Srpske za besplatnu vakcinaciju protiv virusa korona do juče do 13 časova prijavile 573 osobe iz 155 privrednih društava.

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići je objavio da je ta organizacija "iz principijelnih razloga" odbila ponudu za vakcinaciju u Srbiji.

Izvor: Beta, RTCG, RTRS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article