Ispred policijske stanice u Šapcu u toku je drugi protest građana protiv policije. Prisutan je lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, koji je okupljenim građanima poručio da je policija danas napustila građane i ostavila ih na milost i nemilost kriminalcima. Takođe, Zelenović je pozvao celokupnu opoziciju i sve organizacije na protest sutra u 18 sati ispred Skupštine Srbije.

– U Šapcu se večeras brani sloboda. Sutra u 18 časova u Beogradu ispred Skupštine veliki građanski protest za slobodu! Pozivamo celokupnu opoziciju i sve organizacije na protest. Na protest pozivaju AKCIJA – Otvorena građanska platforma, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd. Srbija neće biti kolonija – napisao je Zelenović na svom Fejsbuk profilu.

Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju, pozvao je sve okupljene da dođu na sutrašnji veliki protest ispred Skupštine Srbije u 18 časova.

– Da se izborimo sa ovim zlom i nepravdom i to će krenuti odavde iz slobodnog Šapca – rekao je Zelenović.

On je naveo kako ih je na današnjoj blokadi u tom gradu napustila policija i „prepustila na nemilost kriminalcima“. – Kriminalcima koji su uzeli palice i čekiće, seli za bager da nas pregaze samo zato što su kasnili na svoj miting u Areni. Šta je ovo? Da li je ovo država? Da li su ovo institucije – upitao je Zelenović.

Tražimo pravdu i podnećemo naše zahteve da se privedu pravi kriminalci, a da se puste mirni građani, poručio je Zelenović.

– Bili smo danas svi zajedno na mostu, videli smo šta se desilo. Mirno smo protestovali i tražili pravo da se pitamo za važne stvari u Srbiji – rekao je Zelenović i dodao da su građani okupili i u drugim gradovima u Srbiji, prenosi portal Nova.rs.

Muškarac u Šapcu bagerom uleteo među demonstrante, drugi ih napao čekićem

Original Article