U protekla 24 sata najviše hospitalizovanih u KCV od početka pandemije

U Kliničkom centru Vojvodine protekle noći bilo je mnogo pregleda i mnogo prijema kovid pacijenata na bolničko lečenje, najviše od početka pandemije, prenosi RTV.

Klinički centar Vojvodine Foto: kvc.rs
Klinički centar Vojvodine Foto: kvc.rs

Trenutno u KCV i u kovid bolnici na Novosadskom sajmu je 471 pacijenata, 36 je na mehaničkoj ventilaciji pluća, a veliki broj zahteva i intenzivnu kiseoničku terapiju. U Vojnoj bolnici na Petrovaradinu je 28 kovid pacijenata.

"Zbog ovakve situacije, velikog broja pacijenata, bili smo prinuđeni da mimo Infektivne klinike, otvorimo i dodatne kapacitete pa su Klinike za rehabilitaciju, za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola, za vaskularnu hirurgiju, za neurohirurgiju, za plastičnu i maksiofacijalnu hirurgiju, ortopediju, urologiju i orl pretvorene u kovid jedinice, rekla je direktorka KCV Edita Stokić za RTV.

Stokić je još jednom apelovala na sve da samo poštovanjem mera, koje su na snazi, možemo uticati na smanjenje broja obolelih od virusa kovid-19.

Izvor: RTV

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article