Tejlor Svift je u Instagram postu, objavljenom nekoliko minuta po završetku predizborne debate, podržala Kamalu Haris u njenoj predsedničkoj trci, i dodala da je demokratska kandidatkinja „ratnica koja bi se borila za sva bitna prava i ciljeve“.

„Kao glasač, obavezno gledam i čitam sve što mogu“, napisala je Sviftova na Instagramu, obrativši se svojim 283 miliona pratilaca.

„Glas ću dati Kamali Haris i Timu Volzu na predsedničkim izborima u novembru. Mislim da je ona stabilna, talentovana liderka i verujem da možemo da uradimo mnogo više, kao zemlja, ako smo vođeni mirom, a ne haosom.“

Sviftova je ohrabrila svoje fanove da se registruju kako bi mogli da glasaju.

Osvrnula se i na slike generisane veštačkom inteligencijom, koje je Donald Tramp podelio krajem avgusta, a na kojima su lažno prikazani ona i njeni fanovi kako podržavaju njegovu kampanju za predsednika.

„To je ono zbog čega sam počela da se plašim veštačke inteligencije i širenja dezinformacija. Navelo me na to da moram jasno da kažem svoje stavove u vezi sa ovim izborima.“

Potpisala se kao „mačkarka bez dece“, što je referenca na komentare republikanskog potpredsedničkog kandidata JD Vensa. Slika koju je postavila uz objavu bila je njena slika sa mačkom Bendžaminom Batonom, jednom od tri koje poseduje.

Dok je 2021. godine razgovarao sa voditeljem Fox Newsa, Takerom Karlsonom, Vens je nazvao starije demokrate u Kongresu i Bajdenovu administraciju „gomilom mačkarki bez dece, jadnih zbog svojih životnih izbora, i koji žele ostatak zemlje da učine jadnim”.

Portparolka Trampove kampanje Karolajn Livit rekla je na podršku Tejlor Svift demokratama da je to samo „još jedan dokaz da je Demokratska stranka, nažalost, postala stranka bogatih elita“, prenosi Gardijan.

„U Americi ima mnogo Sviftija za Trampa“, rekla je Livit.

Svift je podržala demokratske kandidate 2018. i Džoa Bajdena 2020. godine, ali do sinoć još uvek nije izrazila svoju podršku za ovogodišnje izbore.

Neki od njenih fanova su već počeli, spontano, da se „okupljaju“ oko Kamale Haris. Grupa „Swifties for Kamala“ zvanično je pokrenuta krajem avgusta i prikupila je više od 138.000 dolara za demokratsku kandidatkinju na onlajn skupu na kojem su učestvovale Kerol King i senatorke Elizabet Voren i Kirsten Gilibrand.

Tim Volz, kandidat za potpredsednika Kamale Haris, rekao je za MSNBC da je „neverovatno zahvalan Tejlor Svift.“

„Kažem to i kao mačkar“, prokomentarisao je, dodajući da je njena podrška bila hrabra.

„A to je vrsta hrabrosti koja nam je potrebna u Americi“.

Post Views: 29

Originalni tekst