U Novom Pazaru dan nakon što je ukinuto ponovo uvedeno vanredno stanje

0
103

U Novom Pazaru dan nakon što je ukinuto ponovo uvedeno vanredno stanje

Redovno stanje u Novom Pazaru potrajalo je samo jedan dan, pošto je Štab za vanredne situacije večeras objavio da ponovo uvodi vanredne mere.

Opšta bolnica Novi Pazar / Foto: Fejsbuk OB Novi Pazar
Opšta bolnica Novi Pazar / Foto: Fejsbuk OB Novi Pazar

Nagla promena stava usledila je nekoliko sati pošto je Ministarstvo zdravlja pozvalo gradski štab da još jednom "preispita" u petak usvojenu odluku.

Kako je navedeno na Fejsbuk profilu Novog Pazara, vanredna situacija se ponovo uvodi "na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja".

"Cilj nam je da trenutno povoljnu epidemiološku situaciju u gradu što duže održimo", navodi se u saopštenju.

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Pazaru ukinuo je juče vanrednu situaciju, apelujući na građane da se u potpunosti pridržavaju mera i preporuka Kriznog štaba.

Novi Pazar je vanrednu situaciju zbog porasta broja obolelih od koronavirusa uveo 25. juna, da bi dva dana potom mere bile dodatno pooštrene.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje do danas je u ovoj ustanovi testirano 12.736 građana od čega je kod 1.351 potvrđeno prisustvo virusa kovid19.

Članovi Štaba su usvojili zahtev Opšte bolnice za finansiranje rekonstrukcije prostorija za kovid ambulante i proširenje Infektivnog odeljenja, za šta će iz gradske kase biti izdvojeno više od pet miliona dinara.

Usvojen je i predlog Doma zdravlja o izvođenu hitnih radova za formiranje novih kovid ambulanti, u ukupnom iznosu od preko dva miliona dinara.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article