Novobeogradski blokovi oduvek su bili poznati po određenim uličnim kodeksima, ali i brutalnosti pojedinaca koji u njima žive. Poznati su i po tome da je u njima odrastao aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pa je on najbolji primer koliko je od tih kodeksa primenjeno i usvojeno u praksi.

Pera Mitić je karanfile prodavao po centralnim beogradskim ulicama, a po blokovima vlada jedan drugi obožavalac cveća. Ako je cveće tuđe, to mu predstavlja i neku posebnu čar.

Šalu na stranu, na Tviteru se pojavio snimak komšije iz bloka 45 koji čerupa muškatle iz saksija i cveće odnosi bez jasne ideje šta je sa njim želeo da uradi. Sa kojim ciljem se ovo radilo, možda najbolje zna gospodin sa snimka.

Ako ga je žena pritisla i tražila cveće, a novac se u kafani potrošio, to bi na tviter suđenju, možda, moglo da se uzme kao olakšavajuća okolnost.

A negde istovremeno u bloku 72 došlo je do potpunog kraha ljudskosti i sramote omladine. Mladić, poput predatora, šetao je po bloku kada je naišao na stariju ženu sa dva psa. Predatoru nisu psi bili na pameti, već lančić koji je ugledao oko vrata gospođe.

Besramnik je stavio kapuljaču, a onda najpokvarenije prišao ženinom psu sa lažnom namerom da istog pomazi.

Kada je uvideo šansu, lopov je naočigled još jednog starijeg gospodina pokušao da otkine lanac ženi i tom prilikom joj je izbio zub.

Nakon što nije uspeo iz prvog, a onda ni iz drugog i trećeg pokušaja, gospodin je nekako uspeo da odgurne razbojnika i osujeti njegovu zlu nameru.

Lopov je zatim otrčao kroz blok i parking, bez plena i sa veikom sramotom oko svoje duše.

Internet zajednica se poput policije bacila u potragu za lopužom i secikesom koja sramoti celokupno društvo.

Ne treba nam policija i parapolicija za ovakve slučajeve. Dovoljan je savesni komšiluk koji bi momka naučio kakva pravila važe u ovom gradu.

Lopov u Zemunu bez srama ukrao kutiju sa novcem skupljenim za lečenje devojčice (2)

Original Article