Nikola sa porodicom Foto: Privatna arhiva„Moj život u Srbiji je bio obeležen sankcijama i ratovima devedesetih. Nadrealno mi je bilo kada sam saznao da su devedesete bile fenomenalne u Kraljevini Norveškoj. Sada živim jedan normalan život, verujem da bi sa ovim obrazovanjem danas to mogao da ostvarim i u današnjoj Srbiji. Time bi sačuvao sebe gorkih utisaka jednog emigranta“, priča za Danas.rs stomatolog Nikola Petronijević, koji već više godina živi sa porodicom u Oslu.
Odluka da napusti Srbiju je, kako kaže Nikola, sazrevala u njegovoj porodici, koja ga je i usmeravala ka tome još od kraja osnovne škole što je uglavnom koincidiralo sa okolnostima sankcija, hiperinflacije, rata.
Jedan je od onih koji su, i kad su odlazili imali nameru da se ponovo vrate u Srbiju. I to se za Nikolu, nije promenilo ni danas.
„O tome uvek razmišljam. Sada imam dve ćerke i njihovo obrazovanje i budućnost naravno utiču i na moje dalje odluke. U Srbiju bih se uvek vratio drage volje u naučno-istraživačkom..Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)