Foto: Z.S.M.Broj obolelih od kovida u Šumadijskom okrugu u blagom je porastu. Po najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac juče na ovom području uzorkovano 755 osoba od kojih je 60 bilo pozitivno na virus kovid-19 (7,95 posto testiranih).
Najviše obolelih je u samom Kragujevcu 40 osoba, Aranđelovcu devet, Kniću petoro, Topoli troje, Rači dvoje i jedna osoba u Batočini. U opštini Lapovo juče nije bilo novoobolelih.
Na lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevac hospitalizovano je 18 pacijenata a dvoje njih je na respiratorima. Sa lečenja od korone, prethodnog dana iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra nije otpušten ni jedan pacijenat.
Na ovom području juče je prvu dozu vakcine „fajzer” primilo je 13 osoba, po troje drugu i treću i sedmoro četvrtu dozu. Kinesko cepivo „sinofarm” primilo je juče 11 ljudi, šestoro treću i petoro četvrtu dozu.
Do sada se u Šumadijskom okrugu prvom dozom jednog od pet ponuđenih cepiva vakcinisalo 44,77 posto stanovnika, drugom 43,65 ..Original Article