U KBC Dragiša Mišović poslednjih nekoliko dana više otpusta nego prijema

Načelnica anestezije u Kliničko bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu Duška Ignjatović izjavila je jutros da je u toj ustanovi na lečenju od kovida-19 oko 200 pacijenata, s tim što je u jedinici intenzivnog lečenja oko 60, od toga je polovina na nekom vidu mehaničke ventilacije.

KBC Dragiša Mišović Foto: Srđan Ilić
KBC Dragiša Mišović Foto: Srđan Ilić

"Mi smo konstantno ovih godinu dana bili praktično puni, ali može se primetiti u poslednih nekoliko dana tendecija otpusta, odnosno broj otpuštenih pacijenata nešto veći od broja primljenih. Ali bukvalo samo nekoliko dana, tako da se može reći da sada imamo prazne kapacitete, nismo maksimalno popunjeni", rekla je Ignjatović, za Radio televiziju Srbije.

Na pitanje o britanskom soju koronavirusa ona je rekla da su kliničke slike kod njega dramatilčno brže razvijaju, teške slike, tako da su pluća zahvaćena u većem procentu".

"To je razlika u ova dva meseca. Dosta je više i mlađih ljudi, nama je sada neka srednja starosna struktura između 50 i 70 godina", navela je Ignjatović.

Govoreći o vakcinaciji protiv koronavirusa, ona je rekla da "moramo da nadjačamo antivakcinalne lobije i da im ne dozvoljavamo medijski pristup u toj meri".

Poslednjih dana zabeležen je blagi pad borj azaraženih, kao I postotka zaraženih među građanima testiranim na koronavirus – juče je zvanično saopšteno da je u prethodna 24 sata registrovano još 38 osoba je preminulo od posledica infekcije koronavirusom, a da je virus je potvrđen kod 3.154 od 15.213 testiranih.

Izvor: Beta; RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article