Voditeljka kultne emisije „City“, Bojana Janković, preminula je juče u 46. godini.

Telo Bojane Janković, poznate voditeljke ružičaste televizije, sinoć je pronađeno oko 19 časova u stanu u Beogradu. Kako je Više javno tužilaštvo naložilo, telo je poslato na obdukciju.

Bojana Janković je sa sestrom bliznakinjom vodila popularnu emisiju „City“, a u jednom trenutku je odlučila da se povuče sa javne scene, ali se ubrzo vratila na male ekrane.

– Povratak novinarstvu, mojoj ljubavi na prvom mestu, pa tek onda profesiji, nije slučajno. To je posledica ogromne želje da radim ono što me najviše ispunjava, što me čini srećnom i profesionalno mi predstavlja izazov – rekla je Bojana, pa otkrila koliko je ženi teško da se dokaže na medijskom nebu:

Foto: printscreen/Instagram

 

– Težinu određuje način na koji želiš da se dokažeš. Ukoliko ti je važno da se samo pojaviš, to danas možeš učiniti lako, na bezbroj načina. Svako danas može da skrene pažnju na sebe. Ukoliko izabereš drugi put koji podrazumeva znanje, upornost i pristojnost, logično da je teže. Mediji danas traže jeftinu i brzu atrakciju, ali uvek na kraju opstaju i ostaju prave vrednosti i kvalitet. Biti žena je teško gde god se nalazili, u Srbiji ili bilo gde na svetu. Predrasude su veće, a samim tim se nameće i veća potreba za dokazivanjem.

Inače, Bojana Janković je radila i kao savetnik za evropske integracije u Ministarstvu energetike, zaštite životne sredine i prostornog planiranja, a tada je otkrila kako su političari gledali na nju kao voditeljku.

Foto: printscreen/Instagram

 

– Kao i na sve druge koji rade u Vladi. Ono što svakoga od nas može da izdvoji jeste odnos ka poslu koji treba da bude na najvišem mogućem nivou, a ja smatram da sam upravo tako radila svoj posao.

Bojana je govorila i o svom obrazovanju:

– Prvo sam završila specijalističke studije iz ove oblasti na Fakultetu političkih nauka, a zatim master. Upravo mi je zakazana odbrana master rada, a tema koju branim je “Odnos medija i terorizma” – govorila je za „Blic“

Ovako je pre smrti govorila o bivšem mužu: Bojana Janković otkrila sve o odnosu sa reperom iz

sledeća vest

Originalni tekst