U Crnu Goru stigao drugi kontingent ruskih vakcina iz Srbije

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i državni sekretar Borko Bajić dočekali su jutros na podgoričkom aerodromu kontingent od 2.000 doza Sputnjik V vakcine, drugi deo donacije koju je Srbija uputila Crnoj Gori.

Vakcina Sputnjik V protiv koronavirusa Foto: Srđan Ilić
Vakcina Sputnjik V protiv koronavirusa Foto: Srđan Ilić

Prvi deo donacije Srbije sa 2.000 doza Sputnjik V vakcine stigao je 17. februara, i nakon toga je počela vakcinacija štićenika domova za stare i medicinskih radnika.

Juče je počela i vakcinacija stanovništva, a prva prioritetna grupa su osobe starije od 80.

U Crnu Goru su u međuvremenu stigla dva kontigenta od po 5.000 doza Sputnjik V iz Rusije, a potom još 30.000 doza kineske vakcine Sinofarm.

U Crnoj Gori je do sada protiv koronavirusa vakcinisano 2.406 osoba, odnosno 0,4 odsto stanovništva, objavljeno je na sajtu covidodgovor.me.

Prema procenama, Crnoj Gori neophodno je makar 248.000 doza vakcine, koliko je traženo preko programa Kovaks, da bi se sa dve doze vakcinisalo 20 odsto stanovništva.

U Crnoj Gori drastično raste broj umrlih i zaraženih koronavirusom, a juče je objavljeno da je u posljednja 24 sata umrlo čak 18 osoba, što je najviše od početka pandemije.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article