21.11.202122.11.2021

more
U Beču otvorena izložba posvećena Miloradu Paviću
Foto: arhiva S. Matić

„Milorad Pavić od Š do A“, naziv je izložbe koja je otvorena u Beču u prostorijama Zajednice srpskih klubova u glavnom gradu Austrije. Ova izložba, posvećena čuvenom i poznatom srpskom piscu Miloradu Paviću je postavka Biblioteke grada Beograda, koji je svojim delima obogatio milione Srbe kako u otadžbini tako i u rasejanju. Izložba se sastoji od 32 plakata u obliku slova, nasumično poređanih, na kojima su istaknuti najvažniji delovi života i rada Milorada Pavića. Organizator ove značajne kulturne manifestacije je Austrijsko-srpsko kulturno društvo Vilhelmina Mina Karadžić iz Beča na čelu sa Svetlanom Matić, predsednicom udruženja.

Zahvaljujući se prisutnima na dolasku, uprkos strogim epidemiološkim merama, prof. Svetlana Matić je podsetila prisutne na dosadašnje aktivnosti koje je Društvo organizovalo na polju očuvanja srpskog jezika, ćirilice i nacionalnog identiteta u poslednje ..

The post U Beču otvorena izložba posvećena Miloradu Paviću appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article