Dva Srbina, člana kriminalne grupe „Pink Panteri“, uhapšena su u Atini zbog provala u zlatare iz kojih su ukrali nakit u vrednosti više od 300.000 evra, objavio je grčki sajt Lefimerida.

Oni su najmanje od decembra 2023. godine do hapšenja posle nedavne akcije pljačkali juvelirnice u centru Atine u koje su ulazili noću, probijajući spoljne zidove zgrada, a snimljeni su kamerama za obezbeđenje.

U poslednjim akcijama su ukrali nakit u vrednosti od oko 315.000 evra, a istražuje se i njihovo učešće u drugim akcijama.

Objavljeno je samo da su uhapšeni Srbi i da jedan ima 53, a drugi 50.

SKAI piše da je banda „Pink panter“ čiji su pripadnici iz zemalja Balkana, „dobro strukturisana i visoko aktivna transnacionalna kriminalna organizacija“ kojom se dugo bave INTERPOL i EUROPOL. Uglavnom kradu iz zlatara, a vrše i razbojništva, primenjuju razne metode u zavisnosti od veština, tehnike i sposobnosti svojih pripadnika specijalizovanih za zemlju u kojoj deluju.

Iz dosadašnje preliminarne istrage rešena su dva slučaja provala u zlatare u centru Atine, a istraga radi na utvrđivanju punog obima njihovog kriminalnog delovanja.

Istraga navodi da su oni koristili falsifikovana dokumenta i da su upravljali vozilima sa stranim registarskim oznakama.

Nakon pretresa njihovih domova, između ostalog, pronađeni su i oduzeti tri sata, nakit, kao i lažna vozačka dozvola, a pored toga, oduzeti su motocikl i automobil koji su koristili za prevoz.

Post Views: 21

Originalni tekst