Home Iz minuta u minut Tvoje zdravlje u tvojim rukama
tvoje-zdravlje-u-tvojim-rukama

Tvoje zdravlje u tvojim rukama

23
Kampanja “Tvoje zdravlje u tvojim rukama” Komunikacijski trening za lekare. Predavaci: Dr Pavle Marjanovic, Dr Mirijana Lapcevic Beograd, Belgrade Art Hotel, 01.02.2022 foto: Milena Andjela/BIRAC COMMUNICATIONS

U okviru kampanje posvećene vakcinaciji“ Tvoje zdravlje u tvojim rukama“ i u Arilju su održane tribine posvećene ovoj temi sa ciljem da se informiše što veći broj gradjana o mogućim rizicima od zaražavanja od virusa Covid- 19 koji je  i dalje prisutan.

-Broj obolelih je svakako manji nego ranije,radi se o lakšim slučajevima, ali moramo biti oprezni. I dalje zaraženi od Covida umiru. To je uglavnom starija populacija koja ima i pridružene bolesti, tako da virus utiče na pogoršanje osnovne bolesti i naravno često i do smrtnog ishoda. Vakcinacija od Covid infekcije je zamrla, javljaju se sporadično pacijenti, iako su sve vakcine dostupne i naravno besplatne, kaže mr sc dr Željko Milosavljević, v. d direktora Doma zdravlja Arilje.


On ističe da u jednoj maloj sredini kao što je Opština Arilje, svakodnevno se u Covid ambulanti Doma zdravlja pregleda između 30-40 pacijenata,od toga 5 do 7 budu Covid pozitivni pacijenti. Na mesečnom nivou to nije mali broj, ali srećom sa lakšom kliničkom slikom tako da nakon perioda izolacije nastavljaju svoje radne aktivnosti bez problema.  Dr Milosavljević ističe da je jedan od većih problema to što su stariji ljudi uglavnom nevakcinisani i često završe u bolnicama pa je njihov oporavak duži, a nekad dovede i do smrtnog ishoda. Zato treba raditi na zdravstvenom prosvećivanju, radi lične zaštite, kao i zaštite svojih bližnjih.

Originalni tekst