Taj 31. 7. 2011. godine Luisova supruga pamtiće zauvijek. Pjevač Ljubiša Stojanović Luis nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada.

Iza sebe je ostavio šestoro djece i suprugu Silvanu, koja se teško pomirila sa ovim gubitkom. Perioda poslije nesreće se, kako je ispričala, sjeća u fragmentima, a plakala je rijetko.

  • Kada sam imala vremena da svoje emocije isprocesuiram, vrlo sam rijetko plakala, a kćerka mi je bila kao neki detektor. Imali smo situaciju, prije nego što sam ih spremala za spavanje osjetila sam knedlu u grlu i nagon za plakanjem.
  • Da ne bih plakala pred njom, okrenula sam glavu, jer su mi oči zasuzile, a ona mi je samo uzela lice, okrenula ga ka sebi i rekla je l’ plačeš. Kazala sam da ne plačem. Tada mi je rekla: “Nemoj da plačeš, tata je samo umro” – ispričala je Silvana u emisiji “Sceniranje” na televiziji “Kurir”.
  • Zamislite takav momenat jednog mladog bića. Doduše, oni i jesu mnogo bliži tim drugim dimenzijama dok su mali, dok ne uđu u svijet odraslih. Poslije toga, kada sam je presvlačila za krevet, sa samo dvije i po godine postavila mi je pitanje: “Mama, je l’ si ti sretna?”
  • Stala sam i razmislila šta da kažem djetetu, jer sam se tog trenutka raspadala iznutra. Em me krenula emocija, em ona sa takvim izjavama. Ne volim djecu da lažem, tada sam joj rekla: “Ljubavi, vrlo sam sretna dok smo zajedno”. Inače, Ela je s tatom imala poseban odnos, stalno mu je pjevala – dodala je Luisova udovica.

(Express / Espreso)

Originalni tekst