Tužilaštvo za Insajder: Sutra saslušanje komunalnih milicajaca

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, policija je danas uhapsila pet pripadnika Komunalne milicije zbog sumnje na trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja, rečeno je u tom Tužilaštvu za Insajder.

Hapšenje, sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder
Hapšenje, sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder

Kako navode, oni će pred tužiocem biti saslušani sutra.

Prethodno je sekretar za poslove Komunalne milicije Ivan Divac za Beoinfo izjavio da je do hapšenja pet pripadnika Komunalne milicije došlo posle višemesečne istrage.

On je istakao da je na inicijativu Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije ostvarena saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, odnosno Sektorom unutrašnje kontrole MUP-a i Odeljenjem za borbu protiv korupcije.

"Opredeljenje u radu Komunalne milicije je, između ostalog, čišćenje sopstvenih redova jer se ne krijemo iza problema, ali izražavamo nadu da u budućnosti više neće biti ovakvih situacija. Javnost će blagovremeno biti obaveštena o ishodu postupka koji sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, kojem želim da zahvalim na saradnji i podršci koju pruža Komunalnoj miliciji kako bi naš posao bio obavljen što bolje, a korist od toga imali svi građani Beograda" rekao je Divac.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article