Osnovno javno tužilaštvo u Kumanovu se danas oglasilo nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao muzičar Đorđe David.

Muzičar Đorđe Nikolić poznatiji kao Đorđe David, juče je doživeo saobraćajnu nesreću u Severnoj Makedoniji u kojoj je jedna osoba poginula.

Sada se oglasilo Osnovno javno tužilaštvo u Kumanovu. 

Foto: ATAIMAGES

 

– Đorđu Nikoliću su određene mere sigurnosti – oduzimanje putne isprave i obaveza da se javlja nadležnom Sudu do ispitivanja svih okolnosti saobraćajne nesreće – navode za „Blic“ iz tužilaštva.

Podsetimo, Tužilaštvo Severne Makedonije i prethodno se oglasilo o teškoj saobraćajnoj nesreći kod Kumanova, u kojoj je učestvovao Đorđe David i u kojoj je stradala jedna osoba, a više je povređeno.

Prema prvim informacijama, prvo je došlo do sudara dva automobila, „folksvagena polo“ kumanovskih registracija i „folksvagena golf“ skopskih registarskih oznaka. Kako se ističe u saopštenju, do tog sudara je došlo kada je vozač jednog od automobila ušao na auto-put u kontra-smeru.

– Nakon tog prvobitnog sudara, putnica iz vozila kumanovskih registracija je izašla iz automobila i u tom trenutku na nju je naleteo automobil „opel insignia“ srpskih registarskih oznaka. Žena je od udarca zadobila teške povrede od kojih je preminula – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, izdat je nalog za obdukciju stradale žene, ali i za ispitivanje uzoraka krvi i urina ostalih učesnika koji su trenutno hospitalizovani sa lakšim povredama.

Inače, Đorđe David se i dalje nalazi u Makedoniji, a kako se nezvanično saznaje, on će tu ostati dok se ne završi čitava istraga. Đorđu Davidu je urađen i alko test i ustanovljeno je da nije bio pijan.

– Bio sam sam u kolima. Vadili su mi urin, krv da vide da li imam neke supstance, alkohol. Naravno, nisam imao, to su ustanovili odmah. Nakon toga su me odveli kod javnog tužioca, koji je istakao da u ovom slučaju nemam nikakvu krivicu. Krivac je navodno devojka koja je vozila i koja je navodno u autu bila sa majkom koja je i nastradala- rekao je Đorđe i dodao da za sad ostaje u Makedoniji kako bi ispoštovao proceduru u ovakvim slučajevima.

– Moram da budem ovde. Očekuje me još jedna izjava i kako mi je rečeno iz tužilaštva, neću biti u pritvoru jer ne snosim krivicu – istakao je Đorđe.


sledeća vest

Originalni tekst