Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo utvrđivanja identiteta osobe koja je direktorki Inicijative mladih za ljudska prava Sofiji Todorović poslala paket s polovinom svinjske glave, uz preteće poruke.

Paket je stigao dan pošto je zabranjen festival „Mirdita, dobar dan“, čiji je organizator upravo Inicijativa mladih za ljudska prava.

„Dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio je utvrđivanje identiteta lica koje preduzelo radnju slanja paketa, utvrđivanja drugih okolnosti te dostavljanja izveštaja o postupanju policijskih službenika kako bi se utvrdilo da li se u preduzetim radnjama ostvaruju elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti ili eventualno elementi prekršaja propisanih zakonom, uredbom ili drugim aktom nadležnog organa“, navodi se u odgovoru Insajderu.

Todorović, koja je organizovala festival „Mirdita, dobar dan“, rekla je da je 28. juna prvo primila poziv sa nepoznatog broja i da se osoba predstavila kao kurir i zamolila je da izađe ispred kancelarije kako bi joj lično uručio paket.

Pošto tada nije bila na poslu, paket je preuzeo njen kolega, a u njemu je, uz preteću poruku, bila i polovina svinjske glave.

Post Views: 32

Originalni tekst