Tunis osudio napad u Francuskoj i otvorio istragu o uhapšenom napadaču iz Nice

Vlasti Tunisa oštro su večeras osudile napad nožem u crkvi u Nici na jugoistoku Francuske i dodale da su otvorile istragu posle sumnje da je napadač iz Tunisa.

Francuski policajac u blizini crkve Notr Dam u Nici, mestu terorističkog napada napada  Foto: AP Photo/Alexis Gilli/Betaphoto
Francuski policajac u blizini crkve Notr Dam u Nici, mestu terorističkog napada napada Foto: AP Photo/Alexis Gilli/Betaphoto

Prema izvorima bliskim istrazi u Francuskoj, napadač koji je ranjen tokom policijske operacije hapšenja, mladi je migrant iz Tunisa koji je nedavno iz Italije stigao u Francusku.

Napadač je ubio tri osobe, a isti izvori u Francuskoj preneli su da je neposredno pred napad uzviknuo "Alah Akbar".

"Tunis oštro osuđuje teroristički incident u Nici i izražava solidarnost sa vladom i narodom Francuske", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova i dodalo da odbacuje "svaki oblik terorizma i ekstremizma".

Na napad u Nici reagovale su i jordanske vlasti koje su osudile "sve zločine koji teže destabilizaciji bezbednosti i stabilnosti i koje se kose sa verskim i vrednostima i principima čovečnosti".

Podsetimo, danas je došlo do tri odvojena napada na Francuze u Nici, Avinjonu i Džedi, usred pojačanih tenzija nakon što je pre više od 10 dana ubijen nastavnik u Parizu zbog prikazivanja karikatura proroka Muhameda i izjave Makrona o potrebi da Francuska "strukturira islam".

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article