Srpska dijaspora u Australiji je u šoku posle pogibije Branka Radulovića (49).

Nesrećni čovek utopio se na popularnoj plaži u Adelaidu, pokušavajući da spasi svoju šestogodišnju ćerku, koju su talasi odneli daleko od obale.

Porodica i prijatelji su se putem društvenih mreža oprostili od posvećenog oca koji je svoj život dao za život svoje ćerke, pišu Novosti.

Branko je ćerku opisivao kao svoju princezu.

“Umro je herojskom smrću, spasavajući svoju Laru iz mora”, “Šokirani smo, ali znamo koliko je voleo svoju omiljenu devojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju”, “Dao si život za nju i time pokazao za šta si živeo”, samo su neke od poruka ljudi bliskih Branku.

– Boreći se za život njemu najvažnije osobe na celom svetu, pokazao je da je prava, požrtvovana ljubav, ljubav do smrti. Svi smo ga znali kao čoveka posvećenog porodici i crkvi. Uvek je bio spreman da odgovori na svaki poziv i da pomogne bilo kome kome je pomoć potrebna, u bilo koje vreme – rekao je za 9 News sveštenik crkve Sveti Sava Strahinja Janjić.

Podsetimo, očevici su ispričali da se devojčica nalazila u čamcu na naduvavanje, kada su je talasi odneli od obale, a da je Branko obučen uleteo u vodu kako bi je spasao.

Majkl Naper (70) igrao se sa svojim unucima na plaži, kada je video čoveka koji je ušao u vodu kako bi spasao svoju ćerku.

Nije uspeo do Branka da stigne na vreme

– Potrčao sam da ga stignem. Pre nego što sam uspeo da dođem do njega, devojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi – rekao je i dodao da je jak vetar potom oduvao gumeni čamac, a da je on uspeo da devojčicu stavi na dasku za plivanje.

Ipak, do Branka nije uspeo da stigne na vreme.

– Kada sam uspeo da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo telo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode – dodao je.

Branko je bio bez svesti kada su ćerka i on, uz pomoć posetilaca na plaži, izvučeni iz vode.

– Mislim da sam ranije mogao da stignem do njih i žao mi je što nisam – rekao je Majkl.

Dečak (10) se utopio na bazenu u Odžacima, sumnja se da ga je gurnuo osmogodišnjak

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)