Živahne političke debate, u kojima može doći do vređanja i fizičkih obračuna, nisu specijalitet samo na ovim prostorima. O tome svedoči i oštra debata na ukrajinskoj televiziji, u kojoj je uživo u programu došlo do fizičkog obračuna između novinara i proruskog opozicionog političara.

Naime, tokom debate o predsedniku Ruske Federacije, Vladimiru Putinu, novinar Juri Butusov je napao poslanika Nestora Šufrića iz proruske opozicione stranke „Opoziciona platforma – Za Život“. Da apsurd bude veći, ceo događaj se odigrao uživo u emisiji koja se zove „Sloboda govora“.

Nakon što je Šufrić izjavio da je njegova partija druga po jačini u skupštini, da ima podršku ukrajinskog naroda, kao i da odbija osuditi politiku ruskog predsednika prema Ukrajini, došlo je do fizičkog obračuna. Butusov ga je nazvao izdajnikom i udario pesnicom u lice.

Kako Šufrić nije želeo da ostane dužan, te je pokušao da uzvrati, nastao je opšti haos i rvanje na podu studija. Situaciju su pokušali da zaustave i drugi gosti – bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko i bivši premijer države Arsenij Jacenjuk. Nakon što su ih ipak uspeli razdvojiti, došlo je do smirivanja strasti.

Zvuči poznato, zar ne?

Izvor: Index.hr

Sve dvorske lude režima Aleksandra Vučića i političari koji glume lažnu opoziciju

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)