Umetnici ne skrivaju zadovoljstvo ostvarenom saradnjom.
Vasić je rekao da je do ideje došlo slučajno, a nakon što je tu pesmu otpevao u jednom popularnom kvizu.
– Okačio sam to na Instagram i video je imao oko 300.000 pregleda, uz mnoštvo komentara gde su me ubeđivali da numeru snimim. Želeli smo da napravimo bajku o Kosovu i Metohiji bez ideje da bilo koga pozivamo u rat. Sa Dejanom sam se i ranije šalio oko zajedničke saradnje. Pitao sam ga da li želi da ovo zajedno uradimo i on mi je kazao da tu pesmu ima već na repertoaru svog benda. Brzo je pao dogovor – ispričao je Vasić.
Kako kaže najzaslužniji za fantastičan izgled spota su "braća uz Makedonije".
– Reditelj spota je Ognjen Šapkovski. Snimali su najskupljim dronom, koji je korišćen u nastajanju ''Igre prestola'' – kaže Vasić i dodaje da je lokacije sam izabrao sam, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je stala iza projekta.
Ivan Jakšić iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je veliko zadovoljstvo zbog dobro urađenog posla i naglasio da su Vasić i Petrović napravili divnu razglednicu sa Kosova i Metohije.
– Kancelarija za KIM tradicionalno pomaže umetnike koji približavaju našu južnu pokrajnu sunarodnicima u ostatku Srbije. To je važno jer osim duhovne i emotivne veze koju imamo sa tim delom zemlje u spotu imamo i vizuelni doživljaj svih lepota Kosova i Metohije, ali ritam stare Srbije – kazao je Jakšić i dodao da prema istraživanja skoro dve trećine stanovnika naše zemlje nikada nije bilo na Kosovu i Metohiji.
Dodaje da se nada da će ovim spotom uspeti da prenesu srpsku tradiciju i kulturu koji su karakteristični za KIM.

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article