MAGIČNO, prijatno subotnje veče na „Olimpiku“ donelo je tri rekorda šampionata Evrope. Rezulatati koji davno nisu viđeni napravili su Miltijadis Tentoglu (skok udalj) 8,65 metara, Leonardo Fabri (bacanje kugle) 22,45 metara, dok je Sirena Samba Majela na 100 metara sa preponama (12.31 sekund) zadivila ljubitelje „kraljice sportova“.

ТРОЈКА ИМПРЕСИОНРАЛА: У суботу на атлетском првенству Европе пала три рекорда шампионата

Foto: AP

Najimpresivniji utisak ostavio je „grčki bog“ Tentoglu. Čovek koji ne gubi finala napravio je seriju skokova kakvi nikada nisu viđeni (8,42, 8,49, 8,45), a u poslednje dve serije trag u pesku pokazao je identičnu vrednost – 8,65.

– Dva puta skočiti isti rezultat deluje nemoguće, mislim da samo ja to mogu – našalio se sada dvostruki uzastopni šampion Evrope.

Ipak, želeo je više u šestoj seriji.

– Nadao sam se makar centimetru više. Trener me je ohrabrivao i bodrio me da pružim još, verovao je u mene. Međutim, bio sam umoran, ali imao sam sjajne skokove – istakao je Tentoglu.

Domaća publika ostala je uskraćena za slavlje u skoku udalj, pošto je mladi Matija Furlani bio srebrni, ali su se zato radovali u bacanju kugle. Maestralni Leonardo Fabri pokazao je da je ubedljivo najbolji Evropljanin u ovoj disciplini.

– Živim svoj san. Bio sam napet pre takmičenja, čak sam imao i grčeve pri zagrevanju. Bilo bi mi žao da nisam uspeo da prebacim 22 metra. Cilj je bila zlatna medalja, u poslednjih nekoliko meseci pronašao sam novu dimenziju, ali moram da poradim na smirenosti, pogotovo na velikim nadmetanjima.

Novoj prvakinji Starog kontinenta Sireni Samba Majeli Rim je samo usputna stanica ka OI na domaćem terenu. Na njega će doći sa četvrtim najbržim ostvarenjem svih vremena u Evropi. 

Niko nikad kao Sandra

NIKO nikad kao Sandra Elkasević (devojačko Perković). Serija zlatnih medalja u bacanju diska koja traje od 2010. i Barselone.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst