TROGODIŠNjE dete smrtno je pucalo u svoju jednogodišnju sestru iz neobezbeđenog pištolja u kući u Kaliforniji, saopštile su vlasti, što je poslednja nesrećna pucnjava u nizu u SAD u kojoj je stradalo dete, javlja “USA Today”.

ТРОГОДИШЊАК СЛУЧАЈНО УБИО ЈЕДНОГОДИШЊУ СЕСТРУ: Трагедија у Калифорнији

Foto: Printskrin

Šerifsko odeljenje okruga San Dijego primilo je poziv u ponedeljak oko 7.30 po lokalnom vremenu u vezi pucnjave u kući u Folbruku u Kaliforniji. Kada su šerifovi zamenici stigli, videli su jednogodišnju devojčicu sa povredom glave, navodi se u saopštenju.

Hitna pomoć stigla je na lice mesta i odvezla dete u bolnicu Palomar, gde je oko 8.30 proglašena mrtvom, saopštilo je šerifovo odeljenje.

– Šerifovo odeljenje izražava saosećanje sa porodicom i onima koji su pogođeni ovom smrću – navodi se u saopštenju šerifovog odeljenja.

Šerifovo odeljenje istražuje pucnjavu

Policajci su potvrdili da je trogodišnje dete nabavilo neosigurani pištolj pre pucnjave, a istražitelji “prikupljaju više informacija kako bi utvrdili okolnosti smrti”.

Medicinska kancelarija okruga San Dijego obaviće obdukciju kako bi utvrdila uzrok smrti.

Istraga je u toku, saopštio je šerif.

Slučajna pucnjava od strane dece

Ranije ovog meseca, četvorogodišnju devojčicu iz Indijane smrtno je ubio njen petogodišnji brat dok su sed igrali pištoljem, saopštile su vlasti.

U junu je 7-godišnje dete smrtno pucalo u petogodišnje dete u kući u Kentakiju, saopštila je policija.

Do sada je ove godine bilo najmanje 186 nenamernih pucanja u SAD u koje su umešana deca, što je rezultiralo sa 66 smrtnih slučajeva i 128 povređenih, prema “Everytown Research & Policy”, organizaciji koja prati medijske izveštaje u kojima su deca mlađa od 18 godina nenamerno pucala u sebe ili nekog drugog.

BONUS VIDEO: MASAKR U KINI – Šestoro mrtvih nakon napada nožem u vrtiću u Lianjiangu

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst