ODBOJKAICE Jedinstva iz godine u godinu sve vie napreduju. Lane su osvojile titulu prvaka drava, a ove sezone se ve die sa dva trofeja – Superkupom i Kupom Srbije. Uz to su blistale u Ligi ampiona i Kupu CEV, gde ih je jedan bod delio od polufinala. Sino su u finalu Kupa u Obrenovcu pokazale da igraju do poslednje lopte, da ne padaju duhom ni kada im se u taj-brejku povredi najbolja igraica Una Vajagi. Uspele su u dramatinom okraju sa savladaju TENT sa 3:2 i posle sedam godina vrate pehar pobednika Kupa u Staru Pazovu.

   :

foto odbojkaki savez srbije

– Ponosan sam na moj tim, jer ove sezone igramo dobro. To smo do sada potvrdili kroz zvania takmienja u Srbiji, uzeli smo dva trofeja. Normalno najveu vrednost ima titula prvaka drave, ali da bi nastavili sa dobrim radom svaki onaj prethodni pehar daje ti motiv da jo jae trenira. Smatram da nam je osvajanje Superkupa u oktobru prole godine podiglo rejting i da nam je taj trofej dao zamajac za ovaj pehar – pria za „Novosti“ tvorac ampionskog Jedinstva Jovo Cakovi.

Iskusni strunjak podvlai da su im mnogo koristile utakmice u Ligi ampiona i Kupu CEV.

– Smatram da smo u prethodnom periodu kroz domau ligu, a i igrajui Ligu ampiona i CEV napredovali kao tim i to smo dokazali u bitnim trenucima preksinonog finala sa TENT-om. Pokazali smo veliku stabilnost kao ekipa, naravno kada je bio rezultat u minusu, nije bilo lako iskontrolisati emocije, nije bilo lako dii kao to smo mi uradili, naroito kada se u taj-brejku povredila naa igraica Una Vajagi.

Uoi finala trofejni trener je rekao da e se u Obrenovcu videti da li su bili dobri aci u evropskim kupovima.

– Oigledno je da smo nauili u Evropi neto novo i to smo pokazali u finalu. Polagali smo ispit da pokaemo to smo to prethodno uili i uspeno ga poloili kao tim. Sam trofej je pokazatelj da smo neto u prethodnom periodu radili kako treba – naglaava Cakovi.

Finalni okraj je bio i sudar dve ekipe, koje su u domaem prvenstvu izgubili samo jedan me.

– Od poetka sezone smo sa TENT-om na deobi prvog mesta. Oni su jedini put izgubili od nas, a mi od Radnikog. Ali, nemojte da otpisujemo unapred elezniar, Zvezdu, Ub, Srem. Ima dobrih ekipa, prvih est, sedam igra jako, jako dobru odbojku – smatra Cakovi.

Budunost srpske odbojke

PREJANICE Jedinstva i TENT-a su nae mlade igraice.

– To sam odmah posle finala apostrofirao. U obe ekipe ete nai moda sedam, osam mladih reprezentativki koje e ove godine igrati Ligu nacija i biti na pripremama reprezentacije za Olimpijske igre. Smatram da je to budunost srpske odbojke – istie Cakovi.

BONUS SADRAJ

Knjiga o naem asu koja je izazvala veliku panju nosi naziv „Novak, pariske prie„. Proite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada nevienim fotografijamapredstavljen je ivot slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poruite jo danas ovo remek-delo koje e vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst