RADNICI koji su renovirali potkrovlje kabineta premijerke Islanda Katrin Jakobsdotir, ispod podnih pločica pronašli su deo ljudske lobanje.

ТРИЛЕР У КАБИНЕТУ ПРЕМИЈЕРКЕ: Како је део људске лобање пронађен у Влади Исланда

Foto: Jutjub printskrin/ Global News

Lobanja je, prema navodima islandskih medija, “najverovatnije pripadala sitnijoj ženi i korišćena je kao pepeljara”.

Fragment lobanje prečnika oko 10 centimetara pronašli su radnici koji su renovirali potkrovlje premijerkinog kabineta ispod podnih pločica i preneti su u laboratoriju Narodnog muzeja u Hafnarfjorduru, prenosi islandski portal Visir.

-Ovo je verovatno žena, bila je mala, sudeći po veličini lobanje, kaže Agusta Kristofersdotir, direktorka zbirke Narodnog muzeja.

Prema njenim rečima, nema dokaza da je žena pretrpela nasilne povrede, ali postoje indicije “da se njenim kostima nije uvek dobro rukovalo nakon smrti”.

-Znamo da su lobanje korišćene kao pepeljare, a ovde u našoj kolekciji imamo takve primerke. Dalje ispitivanje u budućnosti moglo bi da pruži više uvida, dodala je.

Ona je rekla da stručnjaci tek treba da utvrde kako su fragmenti lobanje završili u rezidenciji premijera.

-Jasno je da su fragmenti lobanje namerno ostavljeni. Nije to nešto što se gubi između podnih dasaka. Čini se da je neko doneo odluku da tamo ostavi kosti, rekla je Kristofersdotir.

-Situacija podseća na početnu scenu u kriminalističkom romanu, osećanje koje dele svi – čak i hladnokrvni naučnici, dodala je ona.

BONUS VIDEO – RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

PROPALI RAZGOVORI U BRISELU: Kurti sve odbio!

PROPALI RAZGOVORI U BRISELU: Kurti sve odbio!

UPRAVO su završeni razgovori delegacija Beograda i Prištine u Briselu, i prema našim informacijama, nije postignut nikakav dogovor pošto je premijer privremenih institucija Aljbin Kurti sve odbio.

14. 09. 2023. u 13: 43

NEVEROVATNO ŠTA JE OBJAVLJENO U BRITANIJI! Novak Đoković ovakav tekst o sebi nije video u životu

NEVEROVATNO ŠTA JE OBJAVLjENO U BRITANIJI! Novak Đoković ovakav tekst o sebi nije video u životu

To što je Novak Đoković osvojio Ju-Es open 2023. i tako 24. put podigao grend pehar oduševilo je mnoge. Najnovije vesti o njemu bile su pune hvalospeva, ali, malo ko je mogao da očekuje da će jedan od najčitanijih britanskih listova, “Dejli telegraf”, perom svog najpoznatijeg sportskog novinara, Olivera Brauna, Novaku posvetiti kolumnu koja će se pamtiti. Prosto, nije Velika Britanija tlo poznato po afirmativnom pisanju o srpskom asu, ali… Izgleda da i tamo neki novi vetrovi duvaju. Nole se za to pobrinuo.

12. 09. 2023. u 16: 03

Originalni tekst