Kantautor Goran Bregović niže brojne uspjehe na poslovnom planu, a osim toga što je jedan od najuspješnijih muzičara i van granica zemlje, on može da se pohvali i te kako uspješnim privatnim životom.

Poznato je da iz bračne zajednice sa Dženanom Bregović, Brega ima tri kćerke – Emu, Lulu i Unu. Ako gleda porijeklo, po ocu je Hrvat, a po majci Srbin, supruga mu je muslimanka, a sve tri kćerke su različite vjeroispovijesti. Iz ugla supruge Dženane Bregović i njega – to je izbor njihovih nasljednica.

FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

– Moja djeca kada su bila mala ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje – rekao je on jednom prilikom i dodao:

– A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško je u životu se od toga izliječiti – rekao je prije nekoliko godina Bregović koji ima tri kćerke: Emu, Lulu i Unu. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne vjeroispovijesti.

(express/blic)

Originalni tekst