U Vićenci je, u organizaciji Srpske dopunske škola “Sveti Sava”, održan tradicionalni Kros RTS-a u dijaspori. Ranijih godina kros je održavan na različitim punktovima sa manjim brojem dece zbog kovid mera i ograničenja okupljanja. Goran Marjanović, predstavnik Saveta roditelja, ove godine se zauzeo da se ujedini više punktova.
– Pošto su kovid mere ublažene, dobio sam potpuno poverenje i ostalih članova Saveta roditelja i nastavnika. Ujedinili smo učenike iz nekoliko punktova i kros smo održali na terenu sportskog društva Altair iz Vićence – priča za “Vesti” Marjanović.

On navodi da je za kraj ostavljena trka sa Pavlom Gavrilovićem, dečakom koji uskoro puni pet godina i koji boluje od cerebralne paralize.

– Upoznati smo sa Pavlovim zdravstvenim stanjem jer stariji brat Gavrilo pohađa srpsku dopunsku školu. Trudimo se da pomognemo koliko možemo. Trka sa Pavlom je ujedno bila i čas solidarnosti za drugu decu kako bi se upoznali sa njegovom bolešću i da nauče da pružaju ruku jedan drugo..Original Article