„Bog na mojoj strani“

Govoreći o napadu koji je doživeo na skupu u Pensilvaniji, Tramp je rekao da ne bi ni trebalo da bude na konvenciji u Milvokiju ali da je, naveo je, „Bog bio na njegovoj strani“.

„Svuda mi je curila krv, pa ipak na neki način sam se osećao veoma bezbedno jer je Bog na mojoj strani“, poručio je Tramp hiljadama pristalica na konvenciji.

Istakao je i da preživeo samo zato što je pomerio glavu.

„Neverovatna stvar je da nisam pomerio glavu u tom poslednjem trenutku, metak atentatora savršeno bi pogodio svoj cilj, a mene večeras ne bi bilo. Ne bismo bili zajedno“, rekao je Tramp.

Bivši predsednik je poručio da se nesloga i podele u društvu moraju zalečiti.

„Moramo da delujemo brzo. Kao Amerikance nas veže jedna zajednička sudbina. Dižemo se zajedno ili se raspadamo“, istakao je Tramp.

Minut ćutanja za poginulog

Pozdravio je i svoje pristalice koji su bili očevici atentata na njega i zatražio minut ćutanja u znak sećanja na poginulog bivšeg vatrogasca Korija Komperatorea, koji je bio u publici na mitingu u Pensilvaniji, kada je pucano na Trampa.

Potom je prišao Komperatoreovoj uniformi i šlemu koji su bili izloženi na bini i poljubio vatrogasni šlem.

Tramp je, takođe, obećava da će okončati međunarodne krize – sniziti inflaciju, okončati ilegalnu imigraciju i zaustaviti ratove za koje kaže da se nikada ne bi dogodili da je bio u Beloj kući.

Bivši predsednik je još jednom pozvao na pomirljiv ton, naglašavajući da se ne smeju demonizovati razlike i drugačije mišljenje.

Originalni tekst