Beta05.10.2024. 00:04

Tramp tvrdi da ga šef JP Morgana podržava, banka demantuje 1Foto: (1) EPA-EFE/CHRIS RATCLIFFE; (2) EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Američka banka „JP Morgan Chase“ saopštila je danas da njen šef Džejmi Dajmon nije podržao bivšeg predsednika i republikanskog kandidata za Belu kuću Donalda Trampa.

U petak popodne na nalog tog milijardera postavljena je poruka: „Novo: Šef JP Morgana Džejmi Dajmon podržao je Trampa za predsednika“.
Dajmon se smatra jednim od najmoćnijih ljudi u svetu.

„Ta objava je lažna“, odgovorio je portparol banke „JPMorgan“. „Džejmi nije podržao nijednog kandidata“, rekao je on.

Komentari

Najnovije

Svet

Sud EU doneo značajnu pobedu za prava transrodnih osoba 8

Svet05.10.2024. 00:47

Sud EU doneo značajnu pobedu za prava transrodnih osoba

Najviši sud Evropske unije presudio je danas da članice Unije moraju da prihvate promene imena i pola dobijene u drugim državama EU, u slučaju Arijana Mirzarafija-Ahija, transrodnog muškarca sa dvojnim državljanstvom Rumunije i Velike Britanije, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. i 6. oktobar 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.

– Jelena Glušac, novinarka

Originalni tekst