Tramp: Dobili smo izbore, ali obratićemo se Vrhovnom sudu

Kandidat republikanaca Donald Tramp rekao je u obraćanju biračima da su dobili izbore, ali i da će se žaliti Vrhovnom sudu jer sumnja u prevare.

AP Photo: Donald Tramp
Foto: AP Photo / Donald Tramp

"Iskreno, pobedili smo na izborima i sada treba da obezbedimo da njihov integritet bude očuvan", poručio je Donald Tramp.

"

"Građani ove zemlje izašli su na izbore u rekordnom broju, dobili smo Floridu. Dobili smo Ohajo, Teksas. Jasno je da smo dobili i Džordžiju, tu nas ne mogu uhvatiti. Isto tako dobili smo i Severnu Karolinu, ni tu nas ne mogu uhvatiti. Imamo šanse i u Arizoni i neko je proglasio da je to pobeda za Bajdena, i to je moguće… Ali i tamo ima glasova koje bismo mogli dobiti i to bi se moglo okrenuti. Ali to nam ne treba. Postoji šansa da ćemo i to dobiti, radi se o malom broju glasova. Ali najvažnije od svega, pobeđujemo u Penssilvaniji, i to velikim brojem glasova", rekao je Tramp.

U toj državi, naveo je, vodimo za 600.000 glasova, a izbrojano je 64% glasova.

“Nemoguće nas je uhvatiti i zato će prednost i porasti. Dobivamo i u Mičigenu, i to za puno, za gotovo 300.000 glasova, 65 odsto glasova je prebrojano. Vodimo i u Viskonsinu. Malopre sam pričao s guvernerom Teksasa, koji mi je čestitao. I rekao mi je: 'Usput, šta se događa, ovakvo nešto još nisam video.' Dobili smo i Mičigen", rekao je.

On je rekao da je dobio ove, ali da je “ovo prevara američke javnosti i sramota za našu zemlju".

"I kad uzmete sve te države koje smo dobili večeras i margine s kojima smo dobili. I odjednom – šta se događa s izborima? Znate šta se dogodilo? Znali su da ne mogu dobiti i sad govore da idemo na sud. Od početka sam rekao da će poslati desetke miliona glasova i ako ne dobiju, idu na sud. Florida je bila neverovatna pobeda, Teksas, Ohajo, tamo smo uverljivo dobili… Velika pobeda i u Severnoj Karolini", rekao je.

On je dodao da je odjednom sve stalo.

" Ovo je prevara američke javnosti i sramota za našu zemlju. Iskreno, dobili smo ove izbore. Naš cilj je sada očuvati integritet naše zemlje. Ovo je velika prevara. Idemo na Vrhovni sud, ne želimo da nađu neke glasove u četiri ujutro i pridodaju ih. Ovo je tužan trenutak. Mi ćemo dobiti ovo. Što se mene tiče, već smo dobili", rekao je Tramp.

Prema podacima Asošiejted presa, pobednik za sada nije poznat ni u jednoj od te četiri države koje je Tramp naveo.
Ta agencija je do sada proglasila pobednika u 42 od 50 saveznih država i u Distriktu Kolumbija.

U Arizoni je, dodao je Tramp, moguća pobeda demokrata, ali glasovi još nisu izbrojani.

Nešto ranije obratio se njegov protivkandidat Bajden.

"Došao sam ovde da vam kažem da verujem da smo na dobrom putu da pobedimo na ovim izborima", rekao je kandidat demokrata obraćajući se svojim pristalicama u Delaveru.

On je pozvao na strpljenje i dodao je da je znao da će brojanje glasova trajati duže zbog glasanja putem pošte.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article