U 32. kolu nemačke Bundeslige fudbaleri Borusije Dortmund će na “Vestfalenu“ ugostiti ekipu Augzbura. Ovi timovi tradiconalno igraju zaniljmive utakmice na jednom od najčuvenijih stadiona na svetu i ako verujemo tradiciji od 15:30 očekuje nas susret sa dosta golova.

ТРАДИЦИОНАЛНА ГОЛЕАДА НА ВЕСТФАЛЕНУ: Шеф струке Борусије најавио ротације у екипу због предстојећег обрачуна са ПСЖ-ом

FOTO: Tanjug/AP

Pored toga što je Borusija pobedom nad PSŽ-om u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona napravila veliki korak ka finalu (1:0), matematički je osigrala to da petoplasirana ekipa u Bundesligi igra najjače evropsko takmičenje iduće godine i tako skinula pritisak sa sebe u završnici domaćeg prvenstva.

Upravo zbog toga, šef struke domaćina Edin Terzić najavio je određene rotacije u ekipi na današnjem susret, imajući na umu revanš utakmicu polufinala koje je na programu idućeg utorka, tako da će Dortmund danas verovatno odmarati nosioce igre poput Sanča, Humelsa i Filkriga koji je bio zaslužan za trijumf nad Parižanima.

“Milioneri“ ovo kolo dočekuju na petom mestu sa 12 poena prednosti u odnosu na šestoplasirani Frankfurt, pa je jasno zašto Terzić može sebi dozvoliti da sačuva prvotimce na današnjem susretu.

Sa druge strane, Auzgburg će da “grize“ od prvog minuta jer se bori za plasman u Evropu iduće godine. Poslednji put kada su bili deo nekog evrospkog takmičenja bilo je u sezoni 2015/16 koje se ne tako rado sećaju navijači Partizana koji je upravo porazom od nemačkog predstavnika u poslednjem kolu grupne faze eliminisan iz Lige Evrope.

Ipak, gosti ne dolaze u dobrom ritmu na “Vestfalen“, zapali su u krizu u najgorem mogućem trenutku i doživeli su tri poraza u protekla četiri kola, a poslednji im je naneo Verder pre sedam dana (0:3).

Što se tiče borbe za Evropu, postoji mogućnost da osmo mesto na kojem je trenutno Auzgburg vodi u Evropu (ukoliko Leverkuzen osvoji Kup), ali devetoplasirani Hofenhajm je iza njega samo zbog lošije gol-razlike, tako da će izabranici Džesa Torupa pokušati da se domognu sedmog mesta koje trenutno drži Frajburg sa bodom prednosti u odnosu na njih.

Dueli Dortmunda i Augzburga na “Vestfalenu“ tradicionalno broje veliki broj golova i dovoljno je reći da je na njihovihposlednjih pet obračuna na ovom stadionu viđeno čak 27 pogodaka, preko pet u proseku!

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,43)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Preporučujemo

Originalni tekst