Soraja Vučelić svojim izgledom privlači ogromnu pažnju i to posebno zbog činjenice da je apsolutno sve što je mogla korigovala na sebi.

Starleta je čak išla i dotle da je presadila obrve, a na pitanje šta se krije iza njenih “neukrotivih obrva” odgovara stručno lice.

– Soraja nije pretjerala sa kolicinom dlaka, nego ih je pustila u dužem obliku i oblikovala ih kako njoj odgovaraju.Trendovi se uvijek mijenjaju, mi smo navikli na kraće obrve – kaže doktor Šadi Abunaser stručnjak za transplataciju i dodaje:

-Kada se radi transplantacija dlake na obrvama, koristi se vaša dlaka sa glave, odnosno potiljka koje je potrebno kasnije održavati tako što se skraćuju do željene dužine, jer inače rastu u dužini kose. Donorska regija je isto potiljak i prije početka intervencije se iscrtava željeni oblik koji želi pacijent. Kada se oblik završi, aplicira se anastezija koja eleminiše bol tokom navedene procedure. U mojoj praksi je sve više žena koje dolaze da rade obrve, jer je to jedino rješenje da nadoknade izgubljenu dlaku, i da ne koriste alternativne metode koje ne daju prirodan izgled – zaključuje on.

(Express/sd.rs)

Originalni tekst