Denver nagets, klub koji je aktuelni šampion NBA lige, prebrodio je prvu rundu plej-ofa. Nije uopšte bilo lako, ali je zadatak obavljen, pa i ne čudi što je Nikola Jokić zadovoljan.

ТО МУ ДОЂЕ НЕКА ТРАДИЦИЈА! Никола Јокић о мукама кроз које је прошао да би избацио Лејкерсе из НБА плеј-офа (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji igrač branioca titule nije u petoj utakmici doigravanja briljirao na način na koji to inače ume, ali je i priznao da je zadatak bio ozbiljan.

Govoreći posle istinske drame, u kojoj je Denver eliminisao Lejkerse sa 4:1 u pobedama, rekao je najpre sledeće:

– Bila je teška utakmica. Došli su ovde da nas pobede, da produže seriju, a mi smo hteli da je završimo. Bio je interesantan meč, težak, a mi smo ga dobili i to je najvažnij – započeo je Nikola Jokić.

Na konstataciju da je maltene prosečno ostvarivao tripl-dabl u ovoj seriji, upitan kako to uspeva, srpski centar je slegnuo ramenima:

– Mi igramo dobro, a taj naš stil košarke izgleda da funkcioniše. Možda nismo ovoga puta ubacivali sve što smo hteli, ali smo kreirali te otvorene šuteve, verovali jedni drugima, a verovatno je to i razlog što smo pobedili.

O junaku pobede, Džamalu Mareju, samo reči hvale, naročito jer je nastupio povređen:

– Znamo da je on čvrst momak. Bili smo svesni da će igrati, a i vrlo dobro znamo šta on ume.

Na kraju, pričao je Jokić i o lekciji naučenoj iz ove plej-of serije, pred megdane sa Minesotom:

– Ne odustajemo. Otkako sam došao ovde, to mu dođe neka tradicija. Praktično smo gubili u svakoj utakmici (ove plej-of serije), a prošli smo dalje. Nezgodni smo mi, a i znamo koji je naš cilj – rekao je srpski as.

Nikola Jokić – statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 26,4 poena, a imao i 12,4 skoka i devet asistencija po NBA utakmici.

U plej-ofu, Jokićeva statistika je (prosečno) 27,2 poena, 16 skokova, 9,8 asistencija, 1,2 „krađa“.

Kada opet igraju Nikola Jokić i Denver? Raspored:

Prva utakmica polufinala Zapadne konferencije između Nagetsa i Minesote Timbvervuls igra se u noći između subote i nedelje u Denveru, ali tačan termin u trenutku objavljivanja ovog izveštaja još nije poznat.

Denver će biti domaćin prva dva meča, potom se serija seli u Minesotu (gde se drugo kolo NBA plej-ofa nije igrao dve decenije), a po potrebi će se potom igrati čas na terenu šampiona, čas na parketu Timbervulvsa, uz, ako bude bilo neophodno, majstoricu u Koloradu.

NBA liga, sezona 2023/2024 – termini, plej-of, Olimpijske igre…

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Nakon zavreštka plej-in turnira za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, 20. aprila počela je zvanična faza plej-ofa.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala „Novosti“. 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić – od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst