Tiodorović: Epidemiološka situacija se ne poboljšava kako smo očekivali

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je jutros da se epidemiološka situacija ne poboljšava dinamikom koju su očekivali.

Branislav Tiodorović / Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC
Branislav Tiodorović / Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Tiodorović je za RTS kazao da se iz vanredne epidemiološke situacije prešlo u nepovoljnu, i da postoji značajno smanjenje broja novih slučajeva zaraze kovidom-19.
"Imamo smanjenje broja prvih pregleda i do dva, tri puta u nekim mestima. Međutim, još imamo visoku cifru onih koji fatalno završe", ocenio je Tiodorović.
U Novom Pazaru je i dalje visok trend obolevanja, rekao je i ocenio da su u ovom talasu epidemije deca u lošijoj situaciji.
On je dodao da nema nove informacije o stanju dece koja su na bolničkom lečenju zbog komplikacija infekcije koronavirusom.
"Znam da se naše kolege pedijatri bore za njihov život", rekao je Tiodorović ističući da je uglavnom reč o deci koja su imala urođene predispozicije.
Govoreći o vakcinaciji dece protiv kovida-19 rekao je da se rade ozbiljna istraživanja i da bi do kraja godine ili malo duže mogla da počne i vakcinacija dece.
"'Fajzer' radi na vakcini za decu od sedam do 15 godina", kazao je Tiodorović.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article