Tim za imunizaciju: Ovonedeljni prioritet – vakcinacija zdravstvenih radnika, korisnika i zaposlenih u gerontološkim centrima

Prioritet za vakcinaciju ove nedelje je imunizacija zdravstvenih radnika, kao i korisnika i zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, pre svega, u gerontološkim centrima, predviđeno je planom Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju protiv koronavirusa.

Početak vakcinacije vakcinom Fajzer/Bajontek u Izraelu Foto: AP Photo/Ariel Schalit/Betaphoto
Početak vakcinacije vakcinom Fajzer/Bajontek u Izraelu Foto: AP Photo/Ariel Schalit/Betaphoto

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je sastanak sa članovima Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju protiv koronavirusa, na kome je analiziran detaljan plan vakcinacije, prema prioritetima, za ovu nedelju, saopšteno je na sajtu Ministarstva.

Navodi se da je planom predviđeno da ove nedelje budu vakcinisani zdravstveni radnici, kao i korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, pre svega, u gerontološkim centrima.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja i direktor Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju Mirsad Đerlek rekao je da je planirano da se do kraja nedelje vakciniše oko 11.000 ljudi, prenosi RTS.

On je dodao da očekuje da danas u Srbiju stigne još 19.500 vakcina kompanije Fajzer-Biontek.

Izvor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article