Emir Habibović važi za jednog od najzauzetijih i najtraženijih pjevača na javnoj sceni. Kako se bliže novogodišnji praznici, tako Šabanov nasljednik sve više radi.

Kako u ovom periodu nema dovoljno vremena za porodicu, Emir otkriva da li u njegovom domu vlada praznična euforija i da li je on zadužen sa poklone nasljednicima.

-U mom domu je uvijek veselo i uvijek pjesma vlada. Potičem iz muzičke porodice, tako da ako ja ne pjevam, pjeva tata, ako ne on, onda pjeva žena. Obaveze i posao su takvi da nisam za praznike kod kuće, ali se uvijek potrudim da sve bude kao da sam ja tu. Volim da ih obradujem i da ih iznenadim, uvijek poslije Nove godine i praznika, ja sa porodicom odvojim pet dana i odemo negdje da odmorimo. Tada im posvetim svu pažnju – kaže on.

Pjevač je već tri godine u skladnom braku sa Tamarom Selimović sa kojom ima kćerku Arijanu. Kako je na početku nailazio na osude pojedinaca zbog velike razlike u godina, sada priznaje kako su on i njegova supruga reagovali i prevazišli takve negativne priče i komentare koji su kružili o njima.

-Evo ulazimo u treću godinu, sve fukcioniše kako treba. Tamara je snimila i novu pjesmu i četiri kavera sa Acom Sofronijevićem. Publika je zaista traži i ona zaslužuje svoje mjesto na ovom zvjezdanom nebu. Ja sam joj podrška, ali neću biti uvijek prisutan. Znate kako je to u današnje vrijeme, neka ide sve prirodno, bitno je da je publika prihvati, a nju je siguran sam prihvatila. Između nas je 14. godina razlike, nije to sad preko dvadeset godina, to je zaista pretjerano. Nisam reagovao na takve komentare, kod nas je pobijelila ljubav, a ne interes – dodaje Emir.

Nedavno je sa Tamarom posjetio manastir Ostrog, ali i džamiju i time je dokazao da je on pjevač koji poštuje sve vjere i nacije i da njegova pjesma ne poznaje granice. Emir kaže da je i tada bilo negativnih kometara, a sa nama je podijelio kako je reagovao na takve priče.

– Moji su me tako odgajili, ja sam tako vaspitan, jedan je Bog i svi smo mi isti na ovom svijetu. Bitno je da budeš vjernik, teško onom ko nije vjernik, kad vjeruješ ti si Božije dijete. Tako vaspitavam i svoju djecu, imao sam dva braka, oni su iz različitih vjera. Meni to nije problem, bitno je samo biti čovjek i vjernik. Bilo je i nekih negativnih komentara, ali ja nisam mario za to – kazao je on i otkrio kako je uspio da sačuva brak uprkos velikoj razlici u godinama.

-Između nas je 14. godina razlike, nije to sad preko dvadeset godina, to je zaista prjeterano. Nisam reagovao na takve komentare, kod nas je pobijedila ljubav, a ne interes.

(express/grand)

Originalni tekst