Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je, reagujući na oslobađajuću presudu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, da je on ubijen „u vreme Vučića koji mu je pretio“.

„Ubijen u vreme Vučića koji mu je pretio. Počinioci oslobođeni u vreme Vučića. Krug se zatvorio“, napisala je Tepić na društvenoj mreži Iks, piše N1.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice.

Četvoricu pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbednosti pre toga je Posebno odeljenje za organizovani kriminal dva puta proglasilo krivim i osudilo na ukupno 100 godina zatvora.

Novinar i vlasnik listova „Dnevni telegraf“ i „Evropljanin“ ubijen je 11. aprila 1999 . godine u Svetogorskoj ulici, sa više hitaca, a za to ubistvo tek 2015. godine optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković i trojica visokih funkcionera DB-a Milan Radonjić, Ratko Romić i njegov kum Miroslav Kurak.

Post Views: 7

Originalni tekst