Analitičar sa Instituta za uporedno pravo Mina Zirojević i stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović iz kriminalnog centra DBA istakli su da telefon nestalog Mateja Periša (27) koji je lociran u blizini Velikog ratnog ostrva znači mnogo za istragu i navode da je voda zbog hladnijeg vremena uređaj tek sad izbacila na površinu.

Potraga za Matejem Perišem (27), mladićem iz Splita, koji je nestao poslednjeg jutra prošle godine u Beogradu, podsetimo, traje već dvanaest dana.

Antonović je istakao da trenutno bez informacija koji njegovi prijatelji imaju nemamo konkretnu sliku šta se desilo.

– Moramo krenuti od polazne tačke. Prvo pitanje je šta se desilo to veče u klubu. Da li je bilo sukoba između dve grupe ili ne. Mi moramo rasvetliti momenat te večeri. Neki stručnjaci su rekli da je bio pod dejstvom narkotika, ali ako pogledamo snimak vidimo da je potpuno pravo trčao. Obično ljudi kada su pod narkoticima lelujaju. Njemu je cilj bio da nađe taksi, a prema tome mora da je hteo da pobegne od nekoga ili nečega. Opet imamo i ćinjenicu da su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek posle 16 sati. Da tek posle 12 sati shvate da im neko fali i da pri tome nemaju nikakvu inicijativu da ga nađu. Recimo da sami probaju da ga nađu ili pitaju ljude u klubu da pogledaju kamere. Pa tek onda pozovu policiju. A to su njegovi najbolji drugari iz osnovne škole u koje Matejev otac ima potpuno poverenje. Velika je greška što su pušteni nazad u Hrvatsku jer su ključni za istragu. Imamo informacije koje ne možemo da shvatimo, a sa njima bismo došli do istine – rekao je Antonović.

Zirojević je naglasila da moramo imati vere u policiju i da će hrvatska policija ispitati Matejeve drugare oko svih nerešivih pojedinosti.

Ovo su prijatelji Mateja Periša sa kojima je krenuo u Beograd, poznato šta je razlog njihovo “zaveta ćutanja”

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)