EPA-EFE/SARAH YENESEL

Pevačica Tejlor Svift zarađuje astronomske iznose na svojoj posljednjoj turneji Eras. Na putu je da od nje zaradi više od milijardu dolara.

Eras Tour označava šestu koncertnu turneju muzičke zvezde, nakon što zbog pandemije kovida-19 nije bila na turnejama za svoje studijske albume Lover, Folklore i Evermore. Turneja je nedvosmisleno postigla globalni uspeh i mnoge koncerte je rasprodala u tek nekoliko minuta nakon što su ulaznice bile puštene u prodaju.

I dok pevačica završava prvi deo američkog dela neverovatno uspešne turneje, postala je prva koja je dosegla zaradu od milijardu dolara od prodaje ulaznica, izveštava Economic Times. Neki takođe veruju da će turneja zapravo dosegnuti zaradu od impresivnih 1.5 milijardi dolara, prenosi N1.

Zagriženi obožavatelji pevačice plaćaju u proseku 245 dolara po večeri za njen koncert, što Svift, prema procenama, donosi neverovatnih 13 miliona dolara po večeri. Uspeh turneje je toliko velik da izveštaj Wall Street Journala predviđa da će njena turneja zaseniti oproštajnu turneju Eltona Džona u smislu bruto prihoda od ulaznica, robe i sponzorstava.

Billboard je takođe procenio da bi turneja mogla da zaradi 590 miliona dolara na temelju originalna 52 datuma turneje širom SAD-a. Međutim, sada je turneja proširena i dodati su datumi u Latinskoj Americi, Aziji, Australiji i Evropi, sve do 2024. godine. Turneja za sada ukupno ima najmanje 106 datuma, što će Tejlor omogućiti još veću zaradu.

Originalni tekst