Zlatko Pejaković, domaći pop-rock pjevač i skladatelj, nekada je bio jedan od onih za kojim su žene uzdisale, a mnogi govore kako i dandanas fenomenalno izgleda u osmom desetljeću života.

Pjevačku karijeru započinje 1967. godine, a postaje poznat široj publici kao frontmen VIS ‘Zlatni akordi’ sa svojom pjesmom ‘Čerge’ koja postaje hit u ondašnjoj SFRJ, a ostaje popularna i do današnjih dana. Godine 1971. sudjeluje u osnivanju rock grupe Had, ali vrlo kratko pjeva u njoj.

U razdoblju od 1971. do 1974. godine, Zlatko je pjevao u Korni grupi, a mnogi to razdoblje smatraju najuspješnijim u njegovoj karijeri, ali i same grupe.

Nakon razlaza Korni grupe nastavlja solo karijeru kao pop pjevač, a poslije 1990. i kao priznat pjevač slavonskih i dalmatinskih pjesama s prizvukom folka. Postizao je značajne rezultate na festivalima zabavne muzike diljem bivše države.

Surađivao je s glazbenicima i tekstopiscima kao što su: Kornelije Kovač, Spomenka Kovač, Zrinko Tutić, Tonči Huljić i Marina Tucaković.

Nakon dugo izbivanja, vraća se na scenu surađujući u bendu Tri Mušketira gdje je nastupao uz kolege glazbenike Mladena Grdovića i preminulog Jasmina Stavrosa.

I dalje je u sretnom braku s Majom Marijom s kojom ima kćer i sina. Krajem 2020. godine postao je djed kada je njegova kći Marija na svijet donijela djevojčicu.

(Express / Scena.story.hr)

Originalni tekst