U politici je sve stvar trenutka. I kako ga iskoristiš.

Nema boljeg primera od aktuelnog američkog predsednika, koji je u 50 godina doživeo toliko padova i uspona.

Savetujem da odgledate PBS-ov dokumentarac „Biden’s Decision“, ima i na Jutjubu. Najmlađi senator u istoriji, pa tragedija u kojoj mu ginu supruga i ćerka.

Povlačenje iz prve trke za predsednika zbog plagiranog govora i javnog sramoćenja pošto je rekao da je bio jedan od najboljih studenata na punoj stipendiji (dobio pola, i to ne akademske, već finansijske stipendije, a bio 76. od 80 u svojoj klasi), Obamina izdaja kad je podržao Hilari, neposredno nakon što je sahranio Boa, koji je bio viđen za stvaranje dinastije, pa povratak i pobeda nad Trampom u 76. godini.

No, nije toliko važan Bajden, kao to pravilo „Ustaneš posle pada“ koje je najvažnije u politici. Lako se zaboravljaju afere, neprijateljstva. Ako si otporan.

Ili kao Dačić jednostavno možeš mnogo da trpiš. Ljudi misle da je to najodvratnija stvar u politici, a to je jedino gde je ona kao život, zbog čega stvara toliku zavisnost.

Niko to nije lepše sažeo od Šekspira: „Dočekajmo vreme kakvim nas traži.“

To važi i za zločince, i za vizionare. Šta bi danas bio Hitler, osim idiot iz pivnice, kao što bi bio i tada da se nije raspala Vajmarska republika.

Ko je pomišljao na Čerčila posle Galipolja? Kako se vratio Nikson? Da ne nabrajam…

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 22. AVGUSTA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Post Views: 12

Originalni tekst