BIVŠI premijer Velike Britanije Boris Džonson je tražio od američkog novinara Takera Karlsona milion dolara za intervju u kojem bi on razjasnio svoj stav prema konfliktu u Ukrajini.

ТАКЕР КАРСЛОН ОТКРИО: Борис Џонсон ми је тражио милион долара за интервју

Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pežali

Karlson je o tom intervjuu saopštio portalu „Blaz“.

– Boris Džonson me je nazvao „oružjem Kremlja“ ili nešto tome slično. Ja sam poslao zahtev za intervju sa Borisom Džonsonom. Jedan njegov savetnik mi je odgovorio: „On će sa Vama razgovarati ali će to koštati milion dolara. On želi milion američkih dolara u zlatu ili bitkoinima“. To se dogodilo pre jedan dan ili dva dana“, rekao je Karlson.

Pojasnio je da je Džonson samo pod takvim uslovima pristao da razgovara sa njim o Ukrajini i objasni svoj stav.

– On me napada ne objašavajući zašto ja nisam u pravu i zašto je on u pravu. I to čini čovek koji je na zahtev američke vlade, pre godinu i po dana sam sprečio mirovni sporazum u Ukrajini i za koga verujem da je kriv za smrt stotina hiljada ljudi. I on mi neće ništa od toga razjasniti u intervjuu dok mu ne platim milion dolara – naveo je novinar.

Karlson je zaključio da je on uzeo intervju od predsednika Rusije Vladimira Putina i dodao da on ne štiti ruskog predsednika, kao i da mu Putin nije tražio milion dolara.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst