Pevačica Dragana Mirković večeras je u srpskoj prestonici održala pres konferenciju povodom predstojeće turneje pod nazivom „Do poslednjeg daha“. Dragana je tom prilikom otkrila da će se odreći zarade od cele turneje i kao da će novac pokloniti onima kojima je najpotrebniji.

Pevačica je na samom početku otkrila da je prethodna godina bila mnogo teška za nju i celu porodicu. Naime, Draganina svekrva je preminula nekoliko dana pred zakazane koncerte u Areni, zbog čega pevačica morala da ih pomeri. 

– To je bio veliki šok za celu moju porodicu i sasvim je bilo logično da pomerim koncerte u Areni, iako to niko nije očekivao. Ja nisam mogla da pevam i bila sam najpotrebnija svojoj porodici u tom momentu i to je samo bio jedan logičan sled događaja. Meni je prethodna godina bila baš problematična, imala sam otkazivanje koncerata u Autraliji zbog one strašne tragedije koja se dogodila u našoj zemlji. Prvom prilikom sam išla da nadoknadim to organizatorima bez novca, jer je to bila moja želja da prekinem turneju. Tada sam otpevala tri koncerta besplatno – rekla je ona.

Foto: Alekasandar Jovanović Cile

 

Dragana je zatim progovorila o ćerki Manueli i sinu Marku i rekla da oni i dalje ne žele medijski da se eksponiraju, kao i da ona poštuje tu njihovu odluku. 

– Moja deca nisu promenila mišljenje povodom medijskog eksponiranja, posebno ćerka, ona apslutno ne želi da bude deo javnog sveta. Ona se pokajala što je i na tri meseca otvorila Instagram jer sada svi znaju kako izgleda. Manuela nije u tom stilu. Marko je malo otresitiji, ima otvoren profil, čak je počeo da povezuje i biznis kroz svoj profil. Oni su stvarno mnogo povučeni i ne žele da se priča o njima toliko u javnosti – rekla je ona. 

Pevačica se zatim osvrnula na svog dugogodišnjeg prijatelja. Ona je ispričala da je do poslednjeg dana bila bliska sa Džejom, ali da još uvek nije stigla da pogleda film koji govori o njegovom životu. 

– Ja još uvek nisam odgledala film „Nedelja“, gledaću u Beču sada devetog februara. Kada je bila premijera filma u Beogradu ja nisam mogla da dođem, ali da sam bila u Srbiji sigurno bih došla na premijeru. Džej je na neki način počeo sa mnom, bio je dugo gost na mojim turnejama. Poslednjih godina njegovog života on je dolazio kod nas u Beč. Pomogli smo mu pri nekom zdravstvenom zahvatu kada je srce bilo u pitanju, pomogli smo mu i da dobije penziju u Beču jer je tamo bio prijavljen i mi smo zaista bili jako bliski do poslednjeg dana njegovog života. Meni je Džej bio jako drag, ja svoje ljude ne zaboravljam – rekla je pevačica, pa otkrila da li bi volela da je ona otpevala naslovnu numeru za pomenuti film: 

– Radi se o Džeju, muškom pevaču… Čak i da su mi ponudili ja bih odbila i rekla da je to za muškog pevača. To je neko moje lično viđenje, ne mora da znači da sam u pravu, ali bih tako lično odreagovala. Meni se dopada i kako su Husa i Ceca to uradili, sad je na publici da odabere šta se kome više dopada – završila je ona. 

Ceo intevju možete pogledati u videu ispod: 


sledeća vest

Originalni tekst