Na svakom venčanju je jedan od najdirljivijih trenutaka kad mlada i mladoženja stave jedan drugom burmu kao znak večne ljubavi. Ovaj običaj datira od sredine prošlog veka, a danas se sve češće primećuje kako muškarci ubrzo skinu burmu i nikad je više ne vrate na prst.

Nekad je to neophodno, kao što je slučaj kod Nikole Jokića koji zbog pravila NBA lige mora da skine burmu pre svake utakmice. On je našao način da venčani prsten uvek bude uz njega, pa ga vezuje pertlom za patiku na levoj nozi.

Neki se pitaju – šta je sa burmom Novaka Đokovića? Svima je poznato da naš teniser ne nosi burmu na terenu, što je i logično jer bi mogla da mu zasmeta pri držanju reketa. Međutim, i na nekim snimanjima se pokazalo da burme nema nigde – ni na levoj ni na desnoj ruci.

Foto: Profimedia

 

Odgovor na ovo pitanje dao je sam Novak pre izvesnog vremena, jer su ga novinari pitali o sudbini venčanog prstena. Podsetimo, on i Jelena su razmenili burme na spektakularnoj svečanosti u Crnoj Gori, a na Svetom Stefanu su se okupili ne samo porodica i rodbina, već i pripadnici domaćeg i svetskog džet-seta.

Odgovor na ovo pitanje dao je sam Novak pre izvesnog vremena, jer su ga novinari pitali o sudbini venčanog prstena. “Ja burmu držim u džepiću teniske torbe, koji može da se zatvori”, ispričao je Novak.

U razgovoru sa Branislavom Pralicom, koji je ne samo sportski novinar već i dobar drug na čijem je venčanju bio, Novak se našalio: “I ti si isti k’o ja, brate. Prvih dva meseca sve to bude, posle ne znaš gde ti je burma”, kazao je Đoković uz smeh.

Šta vi kažete, da li primećujete da sve više muškaraca prestane da nosi burmu posle venčanja? I da li mislite da je to u redu?

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici – budimo “na ti”.

Nova dimenzija novosti, vaš “Nportal.rs”.

Originalni tekst